Massage bij kanker (oncologiemassage)

Wat kan massage bij kanker voor u betekenen?

Kanker is een ingrijpende ziekte. De ziekte neemt bezit van het lichaam en de behandeling met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laat zijn sporen achter, zowel lichamelijk als geestelijk. Als u de diagnose kanker krijgt, komt u direct in een medische achtbaan terecht, waarbij alle aandacht alleen maar gericht is op uw ziekte en niet meer op u als mens. U wordt gezien als patiƫnt en aanraking is vaak alleen nog maar om medische redenen. U kunt spanning en stress van een onzeker toekomstperspectief ervaren. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met de ziekte kanker vaak profijt hebben van massage. Het ontspant en ondersteunt het herstel van lichaam en geest. Ook ziekenhuizen bieden steeds vaker massage bij kanker als complementaire ondersteuning aan.

Bij massage bij kanker wordt de massage aangepast aan uw wensen en afgestemd op uw klachten en conditie. Hierdoor raakt uw lichaam niet verder uit balans, maar ontspant. Door kennis van de ziekte, de behandelingen en bijwerkingen daarvan, kan de hiervoor opgeleide massagetherapeut u een optimale ontspanningsmassage geven.

Massage geeft geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Het kan in alle fasen van het ziekteproces gegeven worden: voor, tijdens en na de behandelingen, en ook in de palliatieve/terminale fase.

Zowel lichaam als geest hebben behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en het vertrouwen in het lichaam herstellen. Maar misschien nog belangrijker: massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen.

Verwijzing en vergoeding

U heeft geen verwijzing nodig van een (huis)arts maar het is verstandig om de behandeling door een massagetherapeut met uw arts te bespreken. We adviseren u vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of u voor vergoeding van de kosten in aanmerking komt.

Instituut Massage bij kanker

Uw massagetherapeut Rob Tilli is opgeleid bij het “Instituut massage bij kanker”.

Call Now Button