Aromatherapie Massage - Praktijk SanderBanken Etten-Leur

Aromatherapie Massage

Aromatische extracten van planten worden al duizenden jaren gebruikt vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen en dit gebruik kan worden herleidt tot alle grote vroege beschavingen.
De moderne aromatherapie stamt uit de jaren 30 van de vorige eeuw en komt voor uit het werk van de Franse scheikundige René- Maurice Gattefossé. Hij experimenteerde met etherische oliën en ontdekte dat ze geneeskrachtige eigenschappen bezaten. De aromatherapie is vanuit het pionierswerk op dit gebied ontwikkeld tot een erkende behandelvorm binnen de alternatieve geneeswijzen.
Aromatherapie wordt vooral ingezet bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren kunnen inwerken op het onderbewuste en een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht brengen.

Veelal wordt deze therapie toegediend via massage met etherische oliën, maar ook verstuiven of verdampen van de oliën komt regelmatig voor.

Voor massage wordt een menging gebruikt van kleine hoeveelheden etherische oliën toegevoegd aan een draagolie. Als draagolie worden vette planten oliën gebruikt, zoals zonnebloemolie, amandelolie en jojoba olie.

Call Now Button