Dorn therapie & Breuss massage

Introductie

Sinds de ‘ontdekking’ in de vroege jaren 70 van de vorige eeuw heeft de Dorn therapie zich gestaag verspreid en veel volgers gevonden. Vooral bij rugpijn en andere pijn in het bewegingsapparaat wordt steeds weer melding gemaakt van verbazingwekkend behandelingssucces volgens de Dorn Methode.

Dorn therapie is een manuele behandeling om problemen met de rug of gewrichten te verlichten en te genezen. Het is gemakkelijk toe te passen, onschadelijk zacht en toch zeer effectief. Het principe is vrij eenvoudig: gewrichten en ruggenwervels worden onder zachte druk in de juiste positie gebracht. De therapeutische behandeling wordt ondersteund door oefeningen die de cliënt thuis doet. Daarnaast zijn er oefeningen voor preventie en zelfhulp, die de cliënt na passende instructie kan uitvoeren.

Werking van de Dorn-Methode

De Dorn therapie gaat ervan uit dat veel klachten worden veroorzaakt door verstoorde positie van wervels en gewrichten. Dit kan volgens de meridiaanleer effect hebben op de stroom van energie in het lichaam of kan via spieren, fascia, zenuwen, etc. andere delen van het lichaam beïnvloeden, het kan leiden tot een zeer divers klachtenbeeld. Gewrichtsverstoringen ontstaan ​​vaak door overstrekking van de ligamenten, bij strekkende bewegingen zoals, bij gaan zitten, het over elkaar slaan van de benen. Blokkades manifesteren zich in de functie van gewrichten en wervels. Dit is te zien in de functionele samenwerking van gewrichten, spieren, bindweefsel, zenuwen, etc..
Met behulp van de Dorn therapie wordt de positie van gewrichten en wervels weer gecorrigeerd en worden blokkades opgelost. Tijdens de correctie worden de overeenkomstige spierdelen actief bewogen door de cliënt.

In tegenstelling tot osteopathie behandelingen zoals chiropractie, waarbij correctie gerealiseerd wordt door zogenoemd kraken kunnen met de Dorn methode wervels en gewrichten moeiteloos worden teruggebracht naar hun normale positie. Een ander voordeel ten opzichte van chiropractie is de constante herhaalbaarheid. Omdat bij chiropractie spieren en ligamenten uitgerekt zijn, is, om overbelasting te voorkomen, herhaling op korte termijn niet raadzaam. Met Dorn therapie, is een herhaling van de correctie gemakkelijk mogelijk, zelfs gewenst, om uiteindelijk een ​​verkorting van het uitgerekte door de verkeerde positie van de gewrichtsbanden te verkrijgen.

Call Now Button