Wat is massagetherapie

Massagetherapie - Praktijk SanderBanken Etten-Leur

Massagetherapie is een onderdeel van de alternatieve geneeskunde dat zich bezighoudt met behandeling van ziekten of de verlichting van symptomen. Een specifieke vorm “massage” volgt op de conclusie die gesteld wordt naar aanleiding van anamnese en onderzoek. Fysieke klachten worden niet “weg” gemasseerd maar juist gebruikt om de cliënt bewust te maken van alles wat er in zijn of haar lichaam speelt – op fysiek, mentaal, sociaal, emotioneel en/of spiritueel niveau.

Massagetherapie onderscheidt zich van massage doordat het de cliënt spiegelt, via het lichaam, waar hij staat in zijn leven. Wat wordt er gevoeld en ervaren. Wat zijn de klachten? Zijn die herkenbaar op andere manieren? Welke thema’s spelen in het leven van de cliënt.

Informatie over therapeutische werkvormen vindt u via het submenu van deze pagina.

Wanneer therapeutische massage

Omdat een therapeutische massage vaak gericht is op meerdere lichaamsniveaus kan het helpen bij heel veel klachten en ziektes. Hierbij kunt u denken aan rug- en nekpijn, schouderklachten, migraine en rsi. Ook werkt deze massage zeer goed bij chronische patiënten, zoals mensen die reuma hebben of last hebben van spijsverteringsstoornissen.
Therapeutische massage verlicht de klachten en pijn, normaliseert lichaamsfuncties, vermindert stress en spanningen en verbetert de werking van het zenuwenstelsel en doorbloeding van het lichaam. Verder werkt de therapeutische massage ook echt therapeutisch. Zo zorgt een regelmatige massage ervoor dat u meer inzicht krijgt in uw eigen functioneren en uzelf. Hierdoor kunt u weer beter omgaan met tegenslagen.

Anamnese en onderzoek

Wanneer u voor het eerst een afspraak maakt vindt voorafgaand aan de behandeling een intakegesprek plaats. Naast anamnese wordt ruimschoots de tijd genomen om te kijken waar uw vraag ligt, wat uw verwachting is en welke massagevorm het beste bij u aansluit. Een lichamelijk- of functieonderzoek kan ter aanvulling van de anamnese uitgevoerd worden. De intake gegevens en het op basis daarvan bepaalde behandelplan wordt vastgelegd in een persoonlijk en vertrouwelijk cliëntdossier. Bij elke vervolgbehandelingen worden de behandelresultaten en uw bevindingen aan het dossier toegevoegd, dit geeft inzicht in het verloop en mogelijkheid tot bijstelling van de behandeling.

Call Now Button